Czy ktoś jechał drogą z Marzenina przez Okup, Kopyść do Bałucza?
Nie, to niech nawet nie próbuje bo nawet najmocniejsze zawieszenie w samochodzie może tej przygody nie wytrzymać. Niestety przy tej trasie też mieszkają ludzie, których władze Łasku mają w dupie a którzy już nie raz wymieniali zawieszenia w swoich autach. Jestem przekonany, że gdyby któryś z urzędasów tutaj mieszkał to droga by była raz dwa conajmniej naprawiona. Teraz to można tylko naprawiać to co już nie raz było naprawiane. A tak na marginesie:od jakiegoś czasu zauważyłem, że w Łasku panują jakieś dziwne nowe zasady,metody sam nie wiem jak to nazwać. Chodzi mi o porę roku i godziny "poważniejszych" napraw dróg. Najlepszą porą roku na kładzenie asfaltu jest zima a jeszcze lepiej jak spadnie śnieg. A najlepszymi godzinami do wykonywania tych robót są godziny 7-15. Widać, że wtedy nasi włodarze siedzą sobie w cieplutkich gabinecikach i śmieją się z tego, że gigantycznym korkiem z Kolumny do Łasku albo z Okupa do Łasku dyryguje pijany koleś w kamizelce odblaskowej z lizaczkiem niczym chupa chups i jest dumny, że wszyscy go słuchają.
Droga bez powrotu
Re: Droga bez powrotu
Dojeżdżam do pracy do Łodzi z Łasku i w tym roku nie widziałem tam żadnych poważniejszych utrudnień. Generalnie drogami krajowymi zarządza gddkia, wyślij im email bo tamtejsi urzędnicy raczej nie czytają tego forum
Zresztą nie chciałbym zapeszać ale wygląda na to że może trochę się poprawili, na przykład na 12stce na węźle z s8 nie ma pana z lizaczkiem tylko zrobili drogą tymczasową dookoła budowanego węzła.
Jak obecne krajowe 12/14 zaczną za rok być drogami powiatowymi i weźmie je pod swoją opieke starosta to zatęsknisz jeszcze
Za remont w nocy ktoś musiałby zapłacić, po 1 ludzie chyba mniej wydajniej pracują po 2 będą chcieli więcej pieniedzy.
Wiec pytanie nie jest czy remontować drogi w dzień czy w nocy tylko czy wyremontować 200km w dzień czy 100km w nocy.
Zresztą nie chciałbym zapeszać ale wygląda na to że może trochę się poprawili, na przykład na 12stce na węźle z s8 nie ma pana z lizaczkiem tylko zrobili drogą tymczasową dookoła budowanego węzła.
Jak obecne krajowe 12/14 zaczną za rok być drogami powiatowymi i weźmie je pod swoją opieke starosta to zatęsknisz jeszcze
Za remont w nocy ktoś musiałby zapłacić, po 1 ludzie chyba mniej wydajniej pracują po 2 będą chcieli więcej pieniedzy.
Wiec pytanie nie jest czy remontować drogi w dzień czy w nocy tylko czy wyremontować 200km w dzień czy 100km w nocy.