Ja mieszkam tu niedługo, ale wiem, że nietuzinkową postacią jest Włodek Zaraza
Łaskie legendy i opowiastki
Łaskie legendy i opowiastki
Każda miejscowość większa lub mniejsza, wieś czy nawet region ma swe legendy, anegdoty powtarzane z pokolenia na pokolenie, postacie, które się czymś wsławiły lub osoby żyjące w innym świecie. Są opowieści z innych miast o czarnej wołdze czy także Czarnym Romanie. A jak jest z Łaskiem i okolicą czy jest się czym pochwalić.
Re: Łaskie legendy i opowiastki
Niewątpliwie Włodek jest postacią ale znana tylko w Łasku. Znane osoby czy postacie na pewno funkcjonują w Polsce. Jest taka osoba. Nazywa się Tomasz Walkiewicz. Widać go często w telewizji. Podróżnik, wędrownik. Uczestnik wypraw z Markiem Kamińskim.
no w sumie chodziło mi o raczej zabawane albo straszne historie ale jesli chodzi o znane postacie to jeszcze Magda Femme (Pokora) była wokalistka Ich Troje.
Magda była ze Zduńskiej Woli.
czyli ciocia Wikipedia kłamie, bo upewniałem się tam... a Błęckiej-Kolskiej( tej z filmu Kogiel-Mogiel) przypisują raz Łask raz Łódź. Dlatego dobrze, że się wyjaśni parę spraw:)
Pani Grażyna Kolska-Błęcka ma w Łasku tatę i brata.Widziałam ją może ze trzy razy,min. w Vobiano
Trafnie. Pochodzi z Łasku i bywa tutaj.
Może czas pisać nową historię Łasku
Na barykady 
Jak ktoś chce trochę poznać historii naszego miasta, to zapraszam na swoją stronkę http://www.dyciolas.webd.pl Strona powstała jakiś czas temu, ale z braku czasu dawno nie była aktualizowana.
lucksm pisze:Niewątpliwie Włodek jest postacią ale znana tylko w Łasku. Znane osoby czy postacie na pewno funkcjonują w Polsce. Jest taka osoba. Nazywa się Tomasz Walkiewicz. Widać go często w telewizji. Podróżnik, wędrownik. Uczestnik wypraw z Markiem Kamińskim.
dowaliłeś....
przy okazji...może ktoś chętny na nietypowy wyjazd
http://vimeo.com/6917566